El barril de A-Montilla-do

Montilla ja és president. Desde fa un temps li diuen José Montilla, quan sempre li havien dit Josep. Qué voldra dir això? Potser remarcar que és nascut a fora i que el fet de que sigui president és un éxit de Catalunya, de la seva capacitat d’integració?

No dubto que la capacitat d´integració d´aquesta societat és superior a la d´altres, i ni tan sols hem de canviar d´Estat per trobar exemples. Però la colocació de Montilla (i l´accent que es posa ara en la seva condició d´andalus nascut allà) com a presidenciable per part del PSC era abans que res una estratègia: l´acceptació de la evidència de que en els darrers anys s´han comés poca cosa més que errors. El tripartit es reedita: no podia ser d´una altre manera. Tots tres hi estaven interessats: saben que CIU dificilment podrá soportar un parell de legislatures més sense parceles de poder. La desaparició de CIU -objectiu final no confesable del tripartit, però evident al meu parer- els hi posaria a la taula un maravellòs pastis a repartir: el PP també s´hi apuntaria; n´hi hauria també per ell.

El que esta clar es que el PSC no pensa cometre les bogeries de la pasada legislatura, irritant al PSOE cada quart d´hora, polititzant intensa i incomprensiblement allò que no hauria de ser més que l´exercici del poder i la gestió d´una societat (no som al 1979!), impregnant de romanticisme tronat textos legals i politiques cotidianes. Una de les condicions del PSC per la reedició del tripartit (perdó, Entesa de Progrés) ha estat que ERC accepti tenir un perfil polític baix, al contrari de la passada legislatura, en la que semblava que els republicans eren el partit gran i no el socialistes. Només aixi poden aspirar a que el PSOE es mantingui al poder a Madrid i no se´l mengi el PP.

La entrada de Ciutadans, partit tot lo minoritari que es vulgui, és un avis clar de que hi ha un sector de l´electorat català absolutament tip de discursos identitaris a l’ any 2006 (després de trenta anys d´autogovern!). És evident que el nacionalisme és majoritari a Catalunya, pero al 60% (posem per cas), i no al 90%, com ens han venut durant molt de temps. La situació actual permetrà posar punt final a aquestes unanimitats parlamentàries tan poc creibles.

En allò referent al tema de la llengua: primer de tot, això ha de deixar de ser un tabú. A un Societat moderna i culturalment desenvolupada no n´hi han, de tabús. Una cosa es donar-li un tracte de favor al català -que sigui la llengua principal- i altre és ignorar l´elefantiàsica presència social del castellà. S´ha d´acceptar la realitat, això és tot. Millor dit, s´ha de trobar l´encuadrament positiu -que existeix- de la realitat. I això ho han de fer tant els guelfos com els gibelins.

Sembla que el tripartit i el futur govern Montilla ha après la llicó, ni que sigui a mitges. El discurs d´investidura és esperançador. Ha arribat l´hora del catalans. El que vol dir que, malgrat Felip Puig, deixaran Catalunya una mica en pau.

Anuncios

3 comentarios sobre “El barril de A-Montilla-do

 1. Qué Serafa, a ver cuándo actualizamos el blog eh. El 2007 nos encuentra henchidos de proyectos cuyo destino es la gloria y nada más que la gloria (Gaynor).

  Gregor Samsa

 2. Ya lo hemos comentado, Jebluss, sólo con que el 10% de nuestros parloteos se llevara a la práctica, el 2007 sería un año de Gloria (Gaynor: I will Survive)

  ¿Por donde empezamos, Jebluss? ¿la autoedición? ¿las presentaciones? ¿impulsar las colaboraciones con Inés? ¿la radio propia? ¿la búsqueda de un concepto radiofónico de éxito?

  ¿Sigues en Buenos Aires o ya has vuelto?

  Parlem-ne.

 3. (….)El que esta clar es que el PSC no pensa cometre les bogeries de la pasada legislatura, irritant al PSOE cada quart d´hora, polititzant intensa i incomprensiblement allò que no hauria de ser més que l´exercici del poder i la gestió d´una societat (no som al 1979!), impregnant de romanticisme tronat textos legals i politiques cotidianes.(…)

  Juer. Este post lo escribí hace cuatro años, y desde luego no acerté ni una.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s